×

FLAT pakt het esy aan met vlak design en de hoogste prestaties

efficiënt in design

Met de aanwezigheids- en bewegingssensoren van de FLAT-serie is er ook aan de vormgeving van de ruimte gedacht: dankzij de platte vorm en de heldere lijnen passen ze ook perfect in elke ruimtelijke architectuur.

More

minimale inbouw

Dankzij de compacte vormgeving van de voedingseenheid is de inbouwdiepte van de sensor slechts 30 mm - zo blijft er genoeg ruimte over om snel en probleemloos te bedraden.

More

in perfecte harmonie

De FLAT-sensoren sturen niet alleen intelligent de verlichting, maar zetten ook de ruimte esthetisch in het juiste licht - vooral in combinatie met de stijlvolle downlights van ESYLUX.

More

Optisch variabel

Een opbouwhoogte van slechts 6,8 mm die gezien mag worden: wie op zoek is naar een eersteklas designcollectie, vindt bij de FLAT-sensoren altijd de perfecte keuze. Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart, en met een ronde of hoekige vormgeving.

More

Principieel flexibel

De FLAT-sensoren zijn uiterst veelzijdig, maar volgen allemaal één principe: efficiënte automatisering voor werkelijk ieder gebouw. Want geen enkel ander product op de markt met zo'n vlak design biedt zoveel aansluitopties.

DIGITALE RUIMTEAUTOMATISERING MET DE DALI-ACTOR VAN ESYLUX
In combinatie met de DALI-switch bieden de FLAT-aanwezigheidssensoren de optimale instap in de wereld van de digitale ruimteautomatisering. Het extra schakelkanaal maakt integratie en regeling van conventionele verbruikers mogelijk, zoals ventilatiesystemen, multimedia-apparatuur of airconditioning. Hierdoor is de automatisering van de gehele ruimtetechniek bij een nog lager stroomverbruik mogelijk. Extra pluspunt van de DALI-bus: eenvoudige bekabeling en bedrading – en dankzij de broadcast-modus geen ingewikkelde softwareconfiguratie.

 1. 1 = PD-FLAT-S 360i/8 RW DALI incl. voeding CU PS DALI, art.-nr.: EP10428708     
 2. 2 = SW DALI Full Automation, art.-nr.: EP10427473     
 3. 3 = ESYLUX plafondarmaturen serie NOVA

Meer voordelen

 • Ook verkrijgbaar als set inclusief DALI-bus-voeding (bijvoorbeeld PD-FLAT-S 360i/8 RW DALI)
 • DALI-broadcast voor eenvoudige inbedrijfname, zelfstandig instellen van de parameters van de EVSA's
 • Uitbreiding van het detectiebereik door middel van parallelschakeling
 • HVAC-uitbreiding met de DALI-switch van ESYLUX
 • Ingang voor conventionele schakelaars
 • Ook verkrijgbaar als set met DALI-bus-voeding 200mA (CU PS DALI).

De 230V-apparaten kenmerken zich door hun bijzondere duurzaamheid: het relais van de sensor wordt door een nuldoorgangsschakeling op betrouwbare wijze beschermd tegen hoge inschakelstromen.

Meer voordelen

 • Nuldoorgangsschakeling voor relaisbesparend schakelen
 • Uitbreiden van het detectiebereik door middel van parallelschakeling
 • Inclusief impulsgeveringang
 • Optioneel ook inclusief PD-FLAT- plafondinbouwset en voorgemonteerde GST18i3-toevoer- en afvoerleiding

De FLAT KNX-sensor heeft een geïntegreerde nachtlichtfunctie die eenvoudig met een schakelaar kan worden geactiveerd of gedeactiveerd. Voor het nachtlicht zijn zeven verschillende kleuren beschikbaar, dankzij drie achter de lens aangebrachte RGB-LEDs.

Meer voordelen

 • Uitgebreide individuele mogelijkheden voor het instellen van parameters van 47 communicatiemiddelen
 • Constante lichtregeling ook onafhankelijk van aanwezigheid
 • Sensor kan worden geconfigureerd als master of slave
 • Twee niveaus voor oriëntatieverlichting
 • Nachtlichtfunctie met keuze uit 7 kleuren
 • Afzonderlijke aanwezigheidssensor in de KNX-installatie

A = loopzone dwars tot 8 m Ø
B = loopzone frontaal tot 6 m Ø
C = werkgebied tot 4 m Ø

Krachtige positiebepaling

Ondanks de platte lens laat de FLAT ook bij het bepalen van de positie de beste prestaties zien: het bereik van de passieve IR-sensor bedraagt meer dan 8 m in diameter bij een installatiehoogte van 2,5 tot 3 m en een detectiehoek van 360°. Meerdere sensoren kunnen eenvoudig parallel worden geschakeld voor een nog groter bereik met indrukklemmen met doorbedradingsoptie - ook bij master-slave-bedrijf (DALI)

stijlvolle veelvoud

Voor toepassing op zichtbeton zijn de afdekkingen als accessoires ook verkrijgbaar in beton-grijs of voor nog meer designvrijheid, met hoogwaardig glazen oppervlak.

veelzijdige montage

De witte variant van de ronde FLAT-sensor is bovendien verkrijgbaar als FLAT Large (104 mm Ø) voor grotere inbouwdozen. In combinatie met de bijpassende ESYLUX opbouwdoos-C IP 20 biedt de FLAT Large-sensor nog een extra montage-optie.

Efficiënt automatiseren bespaart kosten

De FLAT-sensoren besparen niet alleen op formaat maar ook op kosten: aangezien ze alleen verlichting bieden als er daadwerkelijk iemand aanwezig is, wordt het energieverbruik aanzienlijk verlaagd. De eendelige sensoren zijn bovendien eenvoudig te installeren, en door de duurzame kwaliteit vraagt deze automatiseringsoplossing weinig onderhoud.

More