×

ESYLUX LIGHT CONTROL IS ESY,
OMDAT DEZE HET BeSTE WERKLICHT
VOOR ELK BUDGET LEVERT

Beste prijs-
kwaliteitsverhouding

ELC-systeemoplossingen zorgen voor een hogere levenskwaliteit tegen lage kosten: Met  intelligent licht en duurzame energiezuinigheid tegen een buitengewoon voordelige prijs. Een investering die zich snel terugverdient.

More

Innovatieve
besturing

Met onze nieuw ontwikkelde besturingstechnologie ESYLUX Light Control ELC vereenvoudigen wij ingrijpend de intelligente interieurverlichting en maken wij Human Centric Lighting betaalbaar.

More

 • Met SymbiLogic voor energiezuinig biologisch werkzaam licht  
 • Direct te gebruiken door eenvoudige plug-and-play-installatie
 • Beste werklicht tegen lage totale kosten
 • Voorgeconfigureerde sets, die direct ingebouwd kunnen worden of losse integreerbare oplossingen
 • Eenvoudig, feilloos groeperen via insteekverbindingen
 • Gemakkelijk te bedienen via schakelaars of de app

Oplossingen uit
één hand

ESYLUX Light Control maakt eenvoudige ruimte-oplossing mogelijk, compleet met plafondarmaturen, sensoren en bedieningspaneel – voor de beste lichtkwaliteit en energiezuinigheid tegen de beste prijs.

More

Human Centric
Lighting
inbegrepen

De ELC-oplossingen met geïntegreerde SymbiLogic-technologie combineren het beste licht voor de mensen met de voordelen van een intelligente bediening. Het biologisch werkzame licht ervan imiteert het dynamische verloop van het natuurlijke daglicht en vergroot op die manier het welzijn en de productiviteit – uitzonderlijk energiezuining uitgevoerd door een aanwezigheids- en daglichtafhankelijke adaptieve HCL-lichtregeling.

More

De beste prijs-kwaliteitsverhouding
voor elke ruimte-oplossing

In kantoorgebouwen, onderwijs- en zorginstellingen is naast de optimale lichtkwaliteit ook het economische aspect bepalend. Optimale verlichtingsoplossingen moeten daarom altijd binnen het budget en de projectplannen passen. ESYLUX Light Control zorgt met het beste werklicht voor meer levenskwaliteit tegen uitzonderlijke lage investeringskosten. De volledig gebruiksklare systemen bevatten armaturen van de CELINE- of de NOVA-serie, een aanwezigheidsmelder van de COMPACT-serie en het intelligente ELC-bedieningspaneel SMARTDRIVER. Er zijn twee varianten leverbaar: met SymbiLogic of met een constante lichtkleur.

Het beste licht bij maximaal Rendement

Totale prijs met SymbiLogic (lichtkleur: Tunable White)

inclusief armaturen, aanwezigheidsmelder en bediening
exclusief montagekosten

VANAF 50 €/m2

Behoeftegestuurde Constante lichtregeling

Totale prijs vaste lichtkleur (3000 + 4000 K)

inclusief armaturen, aanwezigheidsmelder en bediening
exclusief montagekosten

VANAF 35 €/m2

ELC-systeemoplossingen met SymbiLogic zijn vooral geschikt voor ruimtes zoals kantoortuinen of patiëntenkamers waarin constant mensen aanwezig zijn en waar zij van het effect van het biologisch werkzame licht profiteren. Voor ruimtes die slechts af en toe gebruikt worden, zoals gangen, entrees of trappenhuizen is de versie met een constante lichtkleur aan te bevelen. In beide gevallen wordt het licht, voor maximale energie-efficiëntie, door de intelligente sensoren alleen ingeschakeld op basis van aanwezigheid en het beschikbare daglicht. ESYLUX Light Control biedt deze beste vorm van daglichtgebruik tegen onnavolgbaar lage vierkante meterprijzen.

Plug-and-play
in een nieuwe dimensie

Nog nooit was de ingebruikname van een modern verlichtingssysteem zo snel en eenvoudig: De SMARTDRIVER van het ESYLUX Light Control systeem bevat de netvoeding voor alle armaturen en voor de sensoren. Op die manier kan alles middels plug-and-play aangesloten en zonder programmeerkennis direct gebruikt worden, zelfs in het geval van complexe ruimtesituaties. ELC-oplossingen zijn verkrijgbaar als voorgeconfigureerde sets voor kantoren, klaslokalen en patiëntenkamers of ze zijn naar eigen wens configureerbaar.

More

Voorgeconfigureerde, inbouwklare set-oplossingen

Om een uitstekende lichtkwaliteit en energiezuinigheid met de grootst mogelijke gebruikersvoordelen te combineren, bieden we ESYLUX Light Control in praktische, op uw behoeften toegesneden set-oplossingen aan: De volledig inbouwklare ELC-lichtsystemen zijn geoptimaliseerd voor ruimtes van verschillende omvang en voor de specifieke behoeften in kantoorgebouwen, klaslokalen en patiëntenkamers. Door de eenvoudige plug-and-play-installatie van de voorgeconfigureerde componenten met de meegeleverde kabels kunnen de set-oplossingen zonder te moeten programmeren meteen in gebruik genomen worden. Zo bieden deze oplossingen intelligent licht op de snelste en eenvoudigste manier.

QUADRO-SETS

Kantoren gemakkelijk comfortabel maken: De sets voor standaardkantoren tot ongeveer 20 m2 met CELINE-armaturen, aanwezigheidsmelder, SmartDriver en plug-and-play-systeemkabels zijn direct bedrijfsklaar.

More

CLASSROOM-SETS

Gemakkelijk leeromstandigheden optimaliseren: Bij de sets voor standaardklaslokalen tot ongeveer 60 m2 behoren naast armaturen, sensoren en bediening, een speciaal boardlight, DALI-switch en DALI-push-button.

More

PATIENT ROOM-SETS

Gemakkelijk genezingsprocessen ondersteunen: De sets voor ziekenhuiskamers met twee bedden tot ongeveer 30 m2 bevatten ELSA-downlights en de DALI-push-button voor het instellen van individuele lichtscènes als bijkomende componenten.

More

INTELLIGENT LICHT
zonder programmeren

Met ESYLUX Light Control bewijzen wij, dat een energiezuininge modernisering ook betaalbaar en tijdbesparend mogelijk is. De ELC-lichtsystemen met armaturen, aanwezigheidsmelder en het innovatieve ELC-bedieningspaneel SMARTDRIVER zijn eenvoudig door plug-and-play te installeren en zonder programmering meteen te gebruiken – ideaal voor een snelle modernisering in het lopende bedrijf.

More

Alternatief: Vrijelijk configureren in 7 stappen

ESYLUX hecht er veel waarde aan, dat oplossingen ook in de ontwerpfase zo eenvoudig en tijdbesparend mogelijk zijn en dat die tegelijkertijd de grootst mogelijk flexibiliteit bij het gebruik ervan bieden. Om die reden heeft u met ESYLUX Light Control de keuze uit voorgeconfigureerde, inbouwklare set-oplossingen voor kantoren, klaslokalen en patiëntenkamers, naast de mogelijkheid om gemakkelijk een eigen oplossing samen te stellen. In slechts zeven stappen kunnen uit de systeemcomponenten armaturen, bediening en sensoren met aanvullende toebehoren ELC-systemen naar wens geconfigureerd worden – op maat voor elke toepassing, ruimte-afmeting en budget.

U stelt uw individuele configuratie met ESYLUX Light Control in zeven eenvoudige stappen samen. Kies de afzonderlijke elementen en de accessoires in deze volgorde:

 1. Armatuurdesign voor de hoofdverlichting
 2. Type diffusor
 3. Aantal armaturen
 4. Sturing
 5. Sensor
 6. Kabels
 7. Toebehoren

Snel groeperen met plug-and-play

Bij het configureren van individuele oplossingen heeft u met ESYLUX Light Control maximale ontwerpvrijheid, omdat de eenheden van armaturen, sensoren en bediening voor elke ruimte-omvang schaalbaar zijn. Daarbij staan afhankelijk van de uitvoering twee tot vier separate lichtkanalen ter beschikking. Groepen die voor verschillende zones in de ruimte gevormd worden, zijn eenvoudig met elkaar te verbinden via een ELC-bus.

Met ELC-oplossingen kunt u energiezuinige Human Centric Lighting heel gemakkelijk met KNX-apparaten integreren: naadloos en zonder aparte gateway dankzij een optioneel in de SMARTDRIVER ingebouwde KNX-module. Het systeem is meteen bedrijfsklaar, het inrichten van de controller voor een centrale bediening en persoonlijke aanpassingen kunnen later gedaan worden.

In alle gevallen zijn centrale manuele bediening en het oproepen van persoonlijke scènes mogelijk, zoals ook het aansluiten en het naar believen bedienen van HVAC-apparaten of additionele belichting. Een overkoepelende automatisering van gegroepeerde systeemeenheden functioneert ook wanneer afzonderlijke SMARTDRIVERs aan verschillende fasen of netwerken aangesloten worden.

Comfortabele bediening

Zoals bij alle ESYLUX-oplossingen kan de geniale automatisering te allen tijde gemakkelijk handmatig of digitaal aangestuurd worden.  In- en uitschakelen, intensiteit en lichtkleur veranderen of opgeslagen lichtscènes oproepen - alles is met een eenvoudige 230V-pulsschakelaar mogelijk. Alternatieven daarvoor zijn de ELC push button van ESYLUX met gemakkelijk te begrijpen icoontjes of de ESYLUX Light Control-app voor bediening via de smartphone voor het grootste bedieningsgemak. Het innovatieve multitalent de ESY-pen,  kan niet alleen het licht bedienen, maar het ook in bedrijf nemen, minutieus de lichtintensiteit meten en projecten managen.

More