HET BESTE WERKLICHT MET
EXTRA FUNCTIONALITEIT. ESY!

Innovatieve
besturing

Met onze besturingstechnologie ESYLUX Light Control ELC vereenvoudigen wij op radicale wijze intelligente binnenverlichting en maken Human Centric Lighting betaalbaar.

Beste prijs-
kwaliteitsverhouding

ELC-systeemoplossingen zorgen voor een hogere levenskwaliteit tegen lage kosten: Met  intelligent licht en duurzame energiezuinigheid tegen een buitengewoon voordelige prijs. Een investering die zich snel terugverdient.

 • Met SymbiLogic voor energiezuinig biologisch werkzaam licht  
 • Direct te gebruiken door eenvoudige plug-and-play-installatie
 • Beste werklicht tegen lage totale kosten
 • Voorgeconfigureerde sets, die direct ingebouwd kunnen worden of losse integreerbare oplossingen
 • Eenvoudig, feilloos groeperen via insteekverbindingen
 • Gemakkelijk te bedienen via push buttons of de app

Oplossingen uit
één hand

ESYLUX Light Control maakt eenvoudige ruimte-oplossingen mogelijk, compleet met plafondarmaturen, sensoren en bedieningspaneel – voor de beste lichtkwaliteit en energiezuinigheid tegen de beste prijs.

Human Centric
Lighting
inbegrepen

De ELC-oplossingen met geïntegreerde SymbiLogic-technologie combineren het beste licht voor de mensen met de voordelen van een intelligente bediening. Het biologisch werkzame licht ervan imiteert het dynamische verloop van het natuurlijke daglicht en vergroot op die manier het welzijn en de productiviteit – uitzonderlijk energiezuining uitgevoerd door een aanwezigheids- en daglichtafhankelijke adaptieve HCL-lichtregeling.

More

Minimale kosten, maximale prestaties

In kantoorgebouwen, onderwijs- en zorginstellingen is naast de optimale lichtkwaliteit ook het economische aspect bepalend. Optimale verlichtingsoplossingen moeten daarom altijd binnen het budget en de projectplannen passen. ESYLUX Light Control zorgt met het beste werklicht voor meer levenskwaliteit tegen uitzonderlijke lage investeringskosten. De volledig gebruiksklare systemen bevatten armaturen van de CELINE- of de NOVA-serie, een aanwezigheidssensor van de COMPACT-serie en het intelligente ELC-bedieningspaneel SMARTDRIVER. Er zijn twee varianten leverbaar: met SymbiLogic of met een vaste lichtkleur.

ELC-systeemoplossingen met SymbiLogic zijn vooral geschikt voor ruimtes zoals kantoortuinen of patiëntenkamers waarin constant mensen aanwezig zijn en waar zij van het effect van het biologisch werkzame licht profiteren. Voor ruimtes die slechts af en toe gebruikt worden, zoals gangen, entrees of trappenhuizen is de versie met een vaste lichtkleur aan te bevelen. In beide gevallen wordt het licht, voor maximale energie-efficiëntie, door de intelligente sensoren alleen ingeschakeld op basis van aanwezigheid en het beschikbare daglicht. ESYLUX Light Control biedt deze beste vorm van daglichtgebruik tegen onnavolgbaar lage vierkante meterprijzen.

Het beste licht bij maximaal Rendement

Behoeftegestuurde Constante lichtregeling

Plug-and-play
in een nieuwe dimensie

Nog nooit was de ingebruikname van een modern verlichtingssysteem zo snel en eenvoudig: De SMARTDRIVER van het ESYLUX Light Control systeem bevat de netvoeding voor alle armaturen en voor de sensoren. Op die manier kan alles middels plug-and-play aangesloten en zonder programmeerkennis direct gebruikt worden, zelfs in het geval van complexe ruimtesituaties.

More

Vrij configureerbaar of inbouwklaar

Om een uitstekende lichtkwaliteit en energie-efficiëntie met de grootst mogelijke gebruikersvoordelen te combineren, bieden we ESYLUX Light Control in twee alternatieven aan: Als voorgeconfigureerde, inbouwklare set-oplossingen, die voor ruimtes van verschillende afmetingen in kantoorgebouwen, klaslokalen en patiëntenkamers zijn geoptimaliseerd en onder slechts één artikelnummer systeemcomponenten, kabels en benodigde accessoires omvatten. Of als vrij configureerbare oplossingen waarbij de afzonderlijke componenten in zeven eenvoudige stappen individueel kunnen worden samengesteld.

Via C0- of ELC-bus kunnen de systemen bovendien voor elk formaat ruimte eenvoudig en snel worden gegroepeerd, geschaald en verbonden - natuurlijk ook via plug-and-play!

Individueel in 7 stappen

U stelt uw individuele configuratie met ESYLUX Light Control in zeven eenvoudige stappen samen. Kies de afzonderlijke elementen en de accessoires in deze volgorde.

 1. Armatuurdesign voor de hoofdverlichting
 2. Type diffusor
 3. Aantal armaturen
 4. Sturing
 5. Sensor
 6. Kabels
 7. Toebehoren

Ambachtsliedenlicht

Sinds 1900 ondersteunt de Düsseldorfse Kamer van Ambachten haar leden met een breed takenpakket en traint jaarlijks zo'n duizend vakmensen.

In de cursusruimten en werkplaatsbereiken realiseren ELC-lichtsystemen van ESYLUX een flikkervrije verlichting met aanwezigheids- en daglichtafhankelijke constante lichtregeling.

More

Geavanceerde ELC-functionaliteit

Plug-and-play-installatie van de ELC-verlichtingssystemen maakt een snelle installatie en directe inbedrijfstelling zonder programmeren mogelijk. Wanneer op de betreffende locatie een individuele aanpassing van de systemen nodig is, biedt de functionaliteit van de systemen hiervoor uitgebreide mogelijkheden: Dankzij tal van configuratie-, tijd-, integratie- en besturingsfuncties!

Configuratiefuncties

 • Verlichtingsregeling in ruimtezones
 • Zwermfunctie
 • Configuratie met verlichtingskanalen
 • Vrije kanaaltoewijzing
 • Vrije combinatie van kanalen en groepen
 • Kanaalgebaseerde scènevormgeving

Bedieningsfuncties

 • Beschikbare bedrijfsmodi
 • Handmatige bediening met push buttons en scènes
 • ESY-Pen en ESY-App

Integratiefuncties

 • Integratie van 230V-apparaten
 • Stroomuitschakeling door DALI-drivers
 • Eenvoudige KNX-systeemintegratie

Tijdfuncties

 • Oriëntatieverlichting
 • Snelle systeemstart
 • Intelligente lichtcycli

Upgrade voor elke werkplek

In kantoorgebouwen, onderwijsinstellingen en zorginstellingen: lichtkwaliteit, sensorgebaseerde besturing en functionaliteit van de ELC-verlichtingssystemen zorgen op elke werkplek voor toepassingsspecifieke voordelen.

Voorbeeld kantoortuin

Het licht van de SymbiLogic-technologie verhoogt de motivatie en werkprestaties.

EXTRA FUNCTIONALITEIT o.a. door de zwermfunctie en de oriëntatieverlichtingsfunctie, die in kantoortuinen het comfort verhogen.

>>

Voorbeeld klaslokaal

Het licht van de SymbiLogic-technologie bevordert de concentratie bij het leren.

EXTRA FUNCTIONALITEIT o.a. door scènes met afzonderlijke regeling van verschillende ruimtezones voor de ideale overdracht van de lesstof.

>>

Voorbeeld patiëntenkamer

Het licht van de SymbiLogic-technologie ondersteunt het herstel en de genezing.

EXTRA FUNCTIONALITEIT o.a. door het eenvoudig activeren van een scène voor onderzoeken met een verlichtingssterkte van 1000 lux in de patiëntenkamer.

>>

Comfortabele bediening

Zoals bij alle ESYLUX-oplossingen kan de automatisering te allen tijde gemakkelijk worden aangepast. In- en uitschakelen, intensiteit en lichtkleur veranderen of opgeslagen lichtscènes oproepen - alles is met een eenvoudige 230V-pulsschakelaar mogelijk. Als alternatief bieden de ELC-push buttons van ESYLUX met duidelijke symbolen of bediening via smartphone met de ESY-Pen en ESY-App een optimaal bedieningsgemak. Bovendien zorgen de ESY-Pen en ESY-App voor een eenvoudige instelling van parameters, lichtmeting en mobiel projectbeheer!

More