Huidig land wijzigen? België | Nederlands

Science Park Kiel

Verbetering van binnenlucht en verlichting met systeem

In de directe nabijheid van de Christian Albrechts-Universiteit biedt het Science Park Kiel de lokale bedrijven ruimte voor uitwisseling met de wetenschap, voor vakgebied- en organisatie-overkoepelend leren en een levendige innovatiecultuur. Kenniswerk, competentie en kwaliteit van leven komen hier samen. Tegelijkertijd verbetert de modernste ruimtetechniek de energie-efficiëntie en het verblijfscomfort, wat ook het werven van vakspecialisten vereenvoudigt, bijvoorbeeld bij de uitbreiding van het gebouw "Einsteineins".

De firma dc Services GmbH, dat van de planning tot ingebruikname zorgdraagt voor de algehele intelligente gebouwautomatisering in de commerciële sector, koos voor een KNX-gebouwautomatiseringssysteem. ATMO-aanwezigheidssensoren met multisensortechniek van ESYLUX zorgen voor een energie-efficiënte optimalisatie van luchtkwaliteit, temperatuur en verlichting in werkruimten, sanitaire ruimten en pauzeruimten. Door middel van plug-and-play geïnstalleerde CELINE-plafondinlegarmaturen en DALI-sturing zorgen voor rustgevende, flikkervrije Human Centric Lighting.

  • Teamwerkruimten, vergaderruimten, stilteruimten, telefoonboxen, keukenhoek, sanitaire ruimte: aanwezigheidssensoren van de ATMO-serie en ELC-plafondinlegarmaturen van de CELINE-serie met Tunable White (plug-and-play-installatie via ESYLUX-driversets met WINSTA-aansluiting van WAGO).