Huidig land wijzigen? België | Nederlands

Grillska Gymnasiet

Kookkunst in het beste licht

Grillska Gymnasiet in de wijk Kungsholmen van Stockholm is geen gewone middelbare school: Hier worden de Zweedse koks van de toekomst opgeleid! Ongeveer 600 leerlingen hebben de keuze uit voorbereidingsprogramma's voor de universiteit, praktijkopleiding of beroep en profiteren bovendien van een uitgebreid sportaanbod. Daarnaast verzorgen zij regelmatig een maaltijd voor geïnteresseerde bezoekers in het eigen restaurant van de school.

Om te voldoen aan hun streven naar de hoogste energie-efficiëntie heeft de schoolleiding gebruik gemaakt van de automatiserings- en verlichtingsoplossingen van ESYLUX: In de keuken zorgen lichtsystemen met ESYLUX Light Control en IP54-beschermde CELINE-armaturen met aanwezigheids- en daglichtafhankelijke constante lichtregeling voor de beste werkverlichting. In de klaslokalen zijn de ventilatie en de schoolbordverlichting via de DALI-actuator ook in de lichtsystemen geïntegreerd en worden deze vol- of halfautomatisch geschakeld. In gangen, verblijfsruimten en trappenhuizen sturen DUO-DALI-aanwezigheidssensoren ELSA-2-downlights aan.

  • Keukens: ELC-lichtsystemen met plafondarmaturen uit de serie CELINE (IP54)
  • Klaslokalen en kantoren: ELC-lichtsystemen met plafondarmaturen uit de serie CELINE, schoolbordverlichting serie BOARDLIGHT, DALI-actuatoren voor de integratie van ventilatie en schoolbordverlichting, ELC-push button voor handmatige bediening
  • Gangen, verblijfsruimten en trappenhuizen: Downlights serie ELSA-2, DUO-DALI-aanwezigheidssensoren serie COMPACT