Huidig land wijzigen? België | Nederlands

Synergie scheppen. ESY!

ESYLUX – PERFORMANCE FOR SIMPLICITY

ESYLUX ontwikkelt, produceert en verkoopt intelligente automatiserings- en verlichtingsoplossingen, die in kantoorgebouwen, onderwijsinstellingen en zorginstellingen voor meer levenskwaliteit en energie-efficiëntie zorgen. Centraal staan de wensen en behoeften van de individuele mens. Om aan deze doelstelling te voldoen, zetten we onze ervaring in elektronica en automatisering in voor de ontwikkeling van op LED gebaseerde systemen voor energie-efficiënt biologisch werkzaam licht. Het gezichtsveld loopt van de geïntegreerde automatisering en verlichting van afzonderlijke ruimtes tot de aansluiting op en integratie in installaties voor hele gebouwen. Vanwege de vaak complexe eisen waar we ons hierbij voor gesteld zien, hechten we bijzonder belang aan de eenvoud waarmee onze productoplossingen te gebruiken zijn.

Groothandelaren, installatiebedrijven, elektro- en lichtadviseurs en architecten vertrouwen als klanten en partners op onze 50 jaar ervaring in de markt en op het persoonlijke, vakkundige advies van onze experts. Doordat onderzoek, ontwikkeling en productie in onze Duitse vestiging Ahrensburg plaatsvinden, voldoen we bovendien aan de hoogste kwaliteitseisen. De verkoop vindt wereldwijd plaats: ESYLUX werkt met ervaren handelsondernemingen samen en wordt in Europa, Azië en Oceanië door talrijk dochterondernemingen vertegenwoordigd.

Visie en missie

Intelligente automatiserings- en lichtoplossingen voor betere levenskwaliteit en energie-efficiëntie in kantoorgebouwen en onderwijs- en zorginstellingen - daar leggen we het zwaartepunt als internationaal opererend bedrijf met een eigen R&D-afdeling en productie in Ahrensburg bij Hamburg. Vanwege de vaak complexe eisen, hechten we bijzonder belang aan de eenvoud waarmee onze productoplossingen te gebruiken zijn. Interdisciplinair denken kenmerkt ons daarbij even veel als de verantwoordelijke omgang met onze medemensen en resources. Bovendien stellen we de hoogste eisen aan kwaliteit, design, comfort en service. We vinden steeds nieuwe, verbluffend simpele oplossingen voor de perfecte synergie van automatisering en verlichting in elke ruimte.


Onze visie

Onze intelligente oplossingen dragen bij aan een betere levenskwaliteit en hogere energie-efficiëntie op elke werkplek.

 


Onze missie

Met onze behoeftegestuurde automatiserings- en lichtoplossingen voor kantoren en onderwijs- en zorginstellingen zijn wij de voorkeursleverancier van installateurs, adviseurs en investeerders.

Ervaring en kwaliteit

Onze behoeftegestuurde automatiserings- en lichtoplossingen  verbeteren niet alleen de levenskwaliteit en energie-efficiëntie. Ze zorgen voor het beste licht op elke werkplek, op elke werkdag en bij elke taak waarbij zicht een belangrijke rol speelt. Het mooiste voorbeeld van synergie tussen automatisering en verlichting zijn de lichtsystemen met ESYLUX Light Control. De systemen combineren plafondverlichting, een regeleenheid en een sensorsysteem en zijn wereldwijd de eerste economische oplossing voor biologisch werkzaam licht op de werkplek. Dat komt met name door de SymbiLogic Technology van ESYLUX.  Deze technologie, met een perfecte synergie van automatisering en verlichting, zorgt voor een biologisch werkzaam licht dat met dynamische lichtprocessen met een daglichtaandeel de vitaliteit, het welzijn, het concentratievermogen en de gezondheid van de mensen op de werkplek bevordert.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Naast ethisch gedrag en naleving van de wet, handelt ESYLUX op een verantwoorde en vooruitstrevende en sociale manier in alle delen van het bedrijf. Kwesties zoals naleving, maatschappelijk verantwoord ondernemen en operationeel milieubeheer zijn een natuurlijk onderdeel van onze dagelijkse activiteiten.

De mens centraal stellen

Het welzijn van onze werknemers is onze hoogste prioriteit, samen met het respectvol behandelen van klanten en partners. We bieden een vriendelijke werkomgeving met veel vrijheid voor persoonlijke ontwikkeling, een eerlijk salaris en bijscholing op maat voor de beste carrièremogelijkheden. Deze toewijding is ook gunstig voor ons, aangezien elke tevreden werknemer bijdraagt aan het groeiende succes van ESYLUX.

ESYLUX erkent zijn verantwoordelijkheden ten opzichte van de maatschappij. Wij gebruiken systematisch duurzaamheidsbeheer om de ecologische, sociale en economische aspecten van onze processen en structuren voortdurend te verbeteren. Wij baseren onze strategieën op de strenge normen zoals uiteengezet door EcoVadis, een van 's werelds meest toonaangevende leveranciers van duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven. Ons operationeel milieubeheer is gecertificeerd volgens ISO 14001 en voldoet dus aan een wereldwijd erkende standaard.

ESYLUX-certificaat ISO 14001 Duits
ESYLUX-certificaat ISO 14001 Engels

ESYLUX zet zich ook in om de ZVEI-VDMA Gedragscode na te leven. Op basis van internationaal vastgestelde richtlijnen worden in de Gedragscode principes en normen voor verantwoord ondernemingsgedrag uiteengezet. Deze richtlijnen hebben betrekking op gezondheid en veiligheid, vrijheid van meningsuiting, mensenrechten, werkomstandigheden, bescherming van werknemers en consumenten, beloning en milieubescherming.

Gedragscode ZVEI-VDMA

 


Onderzoek en ontwikkeling

Bij ESYLUX doen we niets liever dan verder denken dan de bestaande normen en productgrenzen. En we investeren consequent in onderzoek en ontwikkeling om nieuwe ideeën om te zetten en innovatieve oplossingen op de markt te brengen die het energieverbruik verlagen en oplossingen steeds minder complex maken. Onze eigendomsrechten en patenten voor internationale markten van de VS tot Azië zijn een afspiegeling van onze leidende positie.

duurtesten van innovaties

In onze laboratoria houden zo'n 40 medewerkers zich bezig met onderzoek op het gebied van energie-efficiëntie en digitalisering en worden onze innovaties grondig getest. Zo voeren onze ingenieurs extreme hitte- en koudetests uit en onderwerpen ze elk apparaat aan een stresstest onder praktijkomstandigheden. Resultaat: wat uit onze laboratoria komt, is korte tijd een hype en daarna is het de standaard van morgen.

Lees meer over onze thema's van de toekomst:

Intelligente verlichting
Behoeftegestuurde automatisering

Human Centric Lighting
Lichtregeling met DALI-2

Samenwerkingsverbanden en lidmaatschappen

Samen meer bereiken

Bij ESYLUX concentreren we ons op onze kerncompetentie en ontwikkelen we innovatieve technologieën en producten, alsmede diensten voor onze producten. Daarnaast vinden we ook het welzijn van onze partners belangrijk, die we met het oog op lucratieve samenwerking tot een lichtend voorbeeld willen zijn. Zo ondersteunen we bijvoorbeeld onze klanten met ambachtsbedrijven bij het leiden van hun onderneming en zijn we partner van de E-Akademie.


KNX Duitsland

KNX Deutschland e.V. ziet zichzelf als het dialoogplatform voor alle groepen en sectoren die betrokken zijn bij het bouwproces en de exploitatie van een gebouw. Centraal staat het gezamenlijke ontwerp van de technische gebouwinfrastructuur van de toekomst op basis van de beproefde KNX-standaard. ESYLUX is lid sinds 2022.

https://www.knx.de/knx-deutschland/home/index.php

Graphisoft Building Systems

Vanaf 2011 werkt ESYLUX samen met Graphisoft Building Systems, de fabrikant van de software DDScad. Hierdoor beschikken gebruikers bij hun ontwerpen met de CAD-oplossing ook over veel van onze artikelen, inclusief alle gegevens.

DIALUX

DIALux is lichtontwerpsoftware die de mogelijkheid biedt deze in de eigen workflow te integreren. Dankzij de goede samenwerking als partners kunnen wij lichtadviseurs bij uw werk met DIALux met onze plug-ins ondersteunen.

Partner van E-Marke

Sinds 2010 zijn we premium merkpartner van de ZVEH. We leven de hoogstaande doelen van het E-Marke-concept wat betreft energie-efficiëntie, innovatieve kracht en bijscholing actief na - met toekomstgerichte dienstverlening en producten.

RELUX INFORMATIK AG

RELUX is een vooraanstaande producent van professionele lichtontwerpsoftware. Doordat we sinds 2012 als partners samenwerken, zijn de sensor- en productgegevens van de ESYLUX-producten ook verkrijgbaar in RELUX-toepassingen.

ZVEI

Het samenwerkingsverband van de elektro-industrie ZVEI brengt als algemene vertegenwoordiger van onze branche de thema's onderzoek, digitalisering en innovatie onder de aandacht - vanaf 2008 levert ESYLUX actief een bijdrage.

Awards en prijzen

Met onze producten en oplossingen willen we vooral het leven van onze klanten gemakkelijker maken. Wanneer we als erkenning niet alleen een glimlach, maar ook de goedkeuring van een strenge jury krijgen, zijn we daar alleen maar blij om. Met gepaste trots geven we een overzicht van onze bekroonde producten.


Onderscheiden producten: ESYLUX-innovaties met internationale onderscheiding

PRANA+

In 2016 werd onze staande kantoorarmatuur PRANA+ onderscheiden met de gerenommeerde Red Dot Award voor productdesign. Een succes dat mede te danken is aan de samenwerking met het creatieve atelier "Peter Schmidt, Belliero & Zandée". Extra bijzonder: de PRANA+ maakte deel uit van het grootste deelnemersveld tot dan toe.


ATMO

Onze aanwezigheidssensor ATMO registreert alle belangrijke waarden in huis dankzij het innovatieve multisensorsysteem. De ATMO hield zich staande in de complexe competitieprocedure van de PLUS X AWARD die meerdere weken duurt. Hierbij worden de meest innovatieve producten beoordeeld door bekwame experts. ATMO overtuigde in drie categorieën.


PD-C360I/24 DUODIMPLUS

We zijn heel erg blij met het andere ESYLUX-product waaraan een Plus X Award werd toegekend - deze prijs is een van de belangrijkste innovatieprijzen. Onderscheiden producten moeten over uitmuntende eigenschappen beschikken. En die zag de vakjury uit 25 branches bij onze aanwezigheidssensor PD-C360i/24 DUODIMplus in wel 5 categorieën.


SERIE ALVA 2017

Ongeveer 500 deelnemers presenteerden zich op de eltefa 2017 in Stuttgart om hun innovaties te laten zien aan vakmensen uit de branche. "In het teken van toenemende netwerkmogelijkheden", luidde het motto. Dat paste prima bij de intelligente oplossingen van ESYLUX. De serie ALVA ontving de lezersprijs "elektrobeurs smarthouse".


ESYLUX

Wie zich kan verheugen in de waardering van zijn partners, heeft al veel goeds gedaan. Dat geldt ook voor wie de award van iBau wint Want voor het toekennen van de originele prijs van iBau wordt ruim 3000 ambachtelijke bedrijven gevraagd naar de beste partners onder hun leveranciers. Een prijs met dezelfde eigenschappen als de jury die hem verleent: echt, helder, eerlijk. Daarvoor onze dank.


Referenties

In veel gebouwen, van kantoren tot universiteiten, van ziekenhuizen tot hotels en van magazijnen tot particuliere woningen, zijn onze innovatieve producten en oplossingen terug te vinden. Ze maken het verblijf in de ruimten comfortabeler, veiliger en vriendelijker. Overtuig uzelf.

Kontakt Sidebar nl-nl

Kontakt Sidebar

CONTACT
OPNEMEN

* Verplichte velden