Huidig land wijzigen? België | Nederlands

ALVA pakt het esy aan met een intelligente koppeling van buitenverlichting

intelligente
oplossingen

De ALVA bolderarmaturen belichamen het ideaal van een even robuuste als intelligente buitenverlichting. Met de geïntegreerde bewegingsmelder kunnen zelfs complete verlichtingsgroepen automatisch worden geregeld.

>>

aantrekkelijke
accenten

Met het gespreide, kegelvormige licht en de ingebouwde lichtkransen creëren de ALVA up-/downlights een fascinerend lichteffect en tijdloos moderne gevels.

>>

Intelligente verlichting
voor IT-professionals

Het März-bedrijfsgebouw in de buurt van Hamburg: ALVA-bolderarmaturen met geïntegreerde DALI-bewegingsmelders sturen verlichtingsgroepen rondom het gebouw in broadcastmodus en zorgen indien nodig voor een aangename oriëntatieverlichting.

>>

duurzame
synergie

Al vanwege de bijpassende kleurtinten en de elegante uitstraling zijn de ALVA-buitenarmaturen van ESYLUX uitermate geschikt voor een combinatie met de serie DEFENSOR. Door zeeluchtbestendige aluminium behuizingen, de hoge slagvastheid en de lange levensduur van de ingebouwde LED's ontstaat in combinatie met de DEFENSOR-beveiligingsfuncties een intelligente lichtoplossing met een buitengewone betrouwbaarheid.

More

Er blijft bijna niets aan hangen

De zeeluchtbestendige behuizing van onder druk gegoten aluminium staat garant voor een zeer hoog weerstandsvermogen en is uitstekend beschermd tegen het binnendringen van water en stof. Het gepoedercoate oppervlak ziet er niet alleen fraai uit, maar glanst ook dankzij het vuilafstotende lotuseffect en de antigraffiti-eigenschappen.

Weerstand verplicht

Dankzij de toepassing van profielen van spuitgietaluminium of geëxtrudeerd aluminium en de hoge beschermingsklassen is de serie ALVA extreem robuust en buitengewoon duurzaam.

De behoefte in het oog houden

Bij geïntegreerde bewegingsmelders schijnen de armaturen alleen wanneer dat nodig is. Zelfs eerder geïnstalleerde armaturen kunnen daarbij worden geïntegreerd, evenals andere eindapparatuur. Hierdoor worden de veiligheid en het comfort verhoogd – en wordt energie bespaard. Inclusief oriëntatieverlichtings- en dimschakelaarfunctie.

Intelligent. Individueel.
Duurzaam.

De serie ALVA toont op indrukwekkende wijze aan hoe een degelijke buitenverlichting en een moderne vormgeving goed samengaan. De zeeluchtbestendige behuizing van onder druk gegoten aluminium staat garant voor een zeer hoog weerstandsvermogen en is uitstekend beschermd tegen het binnendringen van water en stof. Het gepoedercoate, vuilafstotende oppervlak ziet er niet alleen fraai uit, maar maakt ook indruk door de anti-graffiti-eigenschappen. Ook het licht overtuigt. De LED's verspreiden zeer zuiver wit licht, zijn bijzonder duurzaam en geven de verlichte omgeving in natuurlijke kleuren weer. De optie van geïntegreerde bewegingsmelders en een digitale koppeling staat bovendien garant voor intelligent lichtmanagement – voor individuele concepten die geheel op uw persoonlijke wensen zijn afgestemd!

Individueel lichtmanagement voor behoeftegestuurde SCÈNES

Als de bolderarmaturen tevens van bewegingsmelders zijn voorzien, kunnen ze niet alleen zichzelf maar ook complete verlichtingsgroepen automatisch aansturen. Bij het naderen van een persoon worden de gekoppelde armaturen dan bijvoorbeeld gelijktijdig ingeschakeld en daarna, zodra deze gepasseerd is, weer samen uitgeschakeld. De richting waaruit een persoon of dier komt, speelt daarbij geen rol. De armatuur gebruikt op die manier alleen energie wanneer dat ook echt nodig is.

OPLOSSING A:
BESTURING VAN DE SERIE ALVA DOOR GEÏNTEGREERDE SENSORTECHNOLOGIE

ALVA-bolderarmaturen met geïntegreerde DALI-bewegingsmelder maken een intelligente koppeling met broadcast-functionaliteit mogelijk en realiseren daarbij bijvoorbeeld een aangename oriëntatieverlichting.

Met de DALI-actuator van ESYLUX (1) kunnen apparaten zonder DALI-interface eenvoudig worden geïntegreerd en bewegingsafhankelijk worden geschakeld (bijv. ALVA up-/downlights).

OPLOSSING B:
BESTURING VAN DE SERIE ALVA DOOR SEPARATE MELDERS (RC, DEFENSOR, MD-W)

De buitenbewegingsmelders van de series RC, DEFENSOR en MD-W zijn het klassieke alternatief voor het behoefte-afhankelijk schakelen van armaturengroepen in buitenruimten.

Ze zijn er in verschillende varianten, met handige extra functies en overtuigen altijd met hun hoogwaardige sensortechnologie.


De optioneel in de bolder- en wand- of plafond-armatuur geïntegreerde bewegingsmelder biedt u bovendien nog andere nuttige regelfuncties: desgewenst zorgt deze voor oriëntatieverlichting die eenvoudig en aangenaam blijft branden wanneer er zich geen personen meer in de directe omgeving bevinden. U kunt ook gebruikmaken van een schemerschakelaarfunctie. Daarmee wordt de verlichting automatisch ingeschakeld bij invallende duisternis. Bij zonsopgang gaat´s morgens het kunstlicht weer automatisch uit.

Oriëntatieverlichting

After-glow

UW VOORDELEN IN ÉÉN OOGOPSLAG

  • Zeeluchtbestendig en vuilafstotend
  • Varianten met geïntegreerde bewegingsmelder met oriëntatieverlichtings- en schemerschakelaarfunctie
  • Bewegingsmelder zorgt voor energie-efficiënte aansturing van andere armaturen en schakelactoren
ALVA bolderarmatuur 3000 K / 180° / 540 mm / Ø 170 mm
ALVA bolderarmatuur 3000 K / 180° / 940 mm / Ø 170 mm
ALVA bolderarmatuur 3000 K / 360° / 540 mm / Ø 170 mm
ALVA bolderarmatuur 3000 K / 360° / 700 mm / Ø 100 mm
ALVA bolderarmatuur 3000 K / 360° / 940 mm / Ø 170 mm
ALVA bolderarmatuur 4000 K / 180° / 940 mm / Ø 170 mm
ALVA bolderarmatuur 4000 K / 360° / 540 mm / Ø 170 mm
ALVA bolderarmatuur 4000 K / 360° / 700 mm / Ø 100 mm
ALVA bolderarmatuur 4000 K / 360° / 940 mm / Ø 170 mm

Aantrekkelijke accenten zetten

Niet elke gevelpartij is een lust voor het oog. Vaak ontbreekt de bijzondere touch, dat esthetisch bijzondere dat nooit tot stand kan komen door enkel de gevel te verlichten.

Dit is echt een klus voor de ALVA up-/downlights: Met het naar boven en beneden gespreide, kegelvormige licht creëren ze een fascinerend lichteffect op elke buitenmuur, terwijl de beide in de behuizing ingebouwde lichtkransen het totaalbeeld indrukwekkend opluisteren. Zo wordt uw gevel eindelijk aantrekkelijk en krijgt het gebouw de finishing touch voor een tijdloos moderne elegantie!

UW VOORDELEN IN ÉÉN OOGOPSLAG

  • Zeeluchtbestendig en vuilafstotend
  • Varianten met verschillende stralingshoeken (13°, 28° en 50°)
  • Eenvoudige installatie door enkelhandige steek-voetmontage en een grote bedradingsruimte
ALVA UP-/DOWNLIGHT 3000 K / 13°
ALVA UP-/DOWNLIGHT 3000 K / 28°
ALVA UP-/DOWNLIGHT 3000 K / 50°
ALVA UP-/DOWNLIGHT 4000 K / 13°
ALVA UP-/DOWNLIGHT 4000 K / 28°
ALVA UP-/DOWNLIGHT 4000 K / 50°

DEFENSOR is ESY omdat hij eenvoudig meer bescherming biedt

De bewegingsmelders en schemerschakelaars van de serie DEFENSOR overtuigen niet alleen door hun fraaie design en een eenvoudige installatie, maar zorgen met hun functies ook voor maximale veiligheid, comfort en energie-efficiëntie.

More