Huidig land wijzigen? België | Nederlands

ALVA is ESY,
omdat het buitenverlichting intelligent koppelt

Nieuw: 700 / 100 bolderarmaturen
met bewegingsmelders

Intelligente paden

De bolderarmaturen van de ALVA-serie zijn het toonbeeld van robuuste en intelligente buitenverlichting. Met een geïntegreerde DALI-bewegingsmelder kunnen ze een complete lichtgroep bewegings- en daglichtafhankelijk sturen - zoals bijvoorbeeld ALVA-bolderarmaturen zonder melder.

Verlichting en energie alleen wanneer dat nodig is

Automatisch, energie-efficiënt schakelen en dimmen van buitenverlichting is niet alleen handig: Het verlaagt ook het energieverbruik en draagt bij aan de reductie van de wereldwijde CO2-emissies, terwijl het tegelijkertijd lichtvervuiling vermindert – een groeiend milieuprobleem in de hele wereld.

 • Zeeluchtbestendig en vuilafstotend

 • Uitvoeringen met geïntegreerde bewegingsmelder met oriëntatieverlichtings- en schemerschakelaarfuncties

 • Bewegingsmelders maken een energie-efficiënte aansturing van andere armaturen en schakelactuatoren mogelijk

Robuuste bescherming

Paden, binnenplaatsen, ingangen en groene ruimten: ALVA-bolderarmaturen zijn ideaal voor intelligente verlichting in uiteenlopende omgevingen. Dankzij het zeer robuuste ontwerp voldoen ze ook aan alle eisen voor installatie in openbare ruimten.

Eenvoudig DALI Broadcast

ALVA-bolderarmaturen met geïntegreerde bewegingsmelder zijn beschikbaar met een ingebouwde DALI-busvoeding en sturen verlichtingsgroepen aan via het eenvoudige DALI Broadcast, zonder dat individuele adressering nodig is. Met de DALI-actuator van ESYLUX kunnen ook AAN/UIT-armaturen in het netwerk worden geïntegreerd.

Flexibele regeling

De ALVA-serie biedt een verscheidenheid aan armatuurhoogten, -diameters en lichtuittredingshoeken, en een grote flexibiliteit op het gebied van regeling. Diverse afzonderlijke ESYLUX-bewegingsmelders voor buiten bieden een alternatief voor behoeftegestuurde regeling van de bolderarmaturen zonder geïntegreerde bewegingsmelder.

Oplossing A:
Besturing van de serie ALVA door geïntegreerde sensortechnologie

ALVA-bolderarmaturen met geïntegreerde DALI-bewegingsmelder, ingebouwde DALI-busvoeding en intelligente netwerkfuncties in Broadcast-modus.

Met de DALI-actuator van ESYLUX (1) kunnen apparaten zonder DALI-interface eenvoudig worden geïntegreerd en vervolgens bewegings- en daglichtafhankelijk worden geschakeld.

Oplossing B:
Besturing van de serie ALVA door separate melders

De bewegingsmelders voor buiten van de RC-, DEFENSOR- en MD-W-serie bieden een klassiek alternatief voor behoeftegestuurde schakeling van verlichtingsgroepen in buitenruimtes.

Ze zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen, bieden handige extra functies en zijn uitgerust met sensortechnologie van indrukwekkend hoge kwaliteit.

Indrukwekkende functionaliteit

Naast het automatisch in- en uitschakelen, voorziet de optionele geïntegreerde DALI-bewegingsmelder de ALVA-serie van extra, handige regelfuncties.

 • Een voorbeeld hiervan is de oriëntatieverlichting die eenvoudig en aangenaam blijft branden wanneer er zich geen personen meer in de directe omgeving bevinden.

 • In plaats daarvan kan ook een tijdelijke zgn. afterglow worden ingesteld, die ingaat nadat de nalooptijd na de laatst gedetecteerde beweging is verstreken.

 • Een andere mogelijkheid is de schemerschakelaarfunctie. Als deze functie is ingeschakeld, schakelt de armatuur in zodra het donker wordt, onafhankelijk van bewegingsdetectie, en schakelt hij de volgende ochtend automatisch weer uit.

Oriëntatieverlichting

After-glow

Robuust van buiten

De zeeluchtbestendige behuizing van onder druk gegoten aluminium en het geëxtrudeerde profiel staan garant voor een zeer hoog weerstandsvermogen en zijn uitstekend beschermd tegen het binnendringen van water en stof. Het gepoedercoate oppervlak ziet er elegant uit, is vuilbestendig en kan gemakkelijk worden gereinigd dankzij de hoge weerstand tegen reinigingsmiddelen (antigraffiti-eigenschappen).

Hoogwaardig van binnen

Om ervoor te zorgen dat de technologie in de behuizing ook optimaal wordt beschermd tegen omgevingsinvloeden, zijn de aansluitdoos en de driver box op een veilige hoogte boven de bodemplaat van de bolderarmaturen geïnstalleerd. Zo blijven de elektrische componenten droog en onbeschadigd, zelfs als er door zware regenval water de bodem van de behuizing binnendringt.

Representatieve verlichting
voor IT-professionals

Het gebouw van IT-bedrijf März in Hamburg: ALVA-bolderarmaturen met geïntegreerde DALI-bewegingsmelder regelen verlichtingsgroepen in Broadcast-modus rondom het gebouw en zorgen waar nodig voor een aangename oriëntatieverlichting.

>>

Intelligent lichtvervuiling tegengaan

Een groeiend milieuprobleem

De toenemende hoeveelheid kunstlicht gedurende de nacht, ook wel lichtvervuiling genoemd, veroorzaakt schade aan allerlei organismen. Enkele voorbeelden:

Kunstlicht trekt 's avonds en 's nachts miljoenen insecten aan, die eindeloos rond het licht blijven cirkelen, vaak met de dood door uitputting als gevolg. Vogels kunnen dodelijk in botsing komen met verlichte gebouwen. Verlichting heeft ook invloed op het vermogen van bomen om het actuele seizoen te detecteren en beïnvloedt hun energiebeheer. Het maakt het moeilijk voor vuurvliegjes om een partner te vinden en vormt daardoor een bedreiging voor hun bestaan.

De beste remedie

Het beste licht voor de natuur is helemaal geen kunstlicht. Licht moet alleen worden gebruikt wanneer het echt nodig is. Dit zijn de belangrijkste punten:

 • Verlichting alleen inschakelen wanneer dat nodig is
 • Beperking van lichtintensiteit tot een minimum
 • Geen naar boven gerichte lichtbundels
 • Hoge mate van bescherming (voorkomt dat insecten in de armaturen terechtkomen en doodgaan)
 • Installatie van alleen die hoeveelheid licht die echt nodig is
 • Verlichting met een lager gehalte aan blauw licht
 • Belangrijker dan de lichtkleur: uitschakelen of dimmen!

De intelligente oplossing

ALVA-bolderarmaturen met DALI-bewegingsmelder zijn ideaal voor het verminderen van lichtvervuiling, omdat ze het volgende bieden:

 • Automatische verlichting alleen wanneer dat nodig is, dankzij het optionele geïntegreerde sensorsysteem

 • Optioneel gedimde oriëntatieverlichting voor lage helderheid wanneer er geen mensen aanwezig zijn

 • Uitvoeringen met transparante diffusors voor een optimale lichtverdeling (lichtstralen worden alleen naar beneden gericht)

 • Beschermingsgraad IP65

Uw voordelen in één oogopslag

 • Hoogwaardige aluminium behuizing, zeeluchtbestendig en vuilafstotend
 • Bestand tegen corrosie conform zoutsproeitest EN ISO 9227 (96 uur)
 • Hoge bestendigheid tegen reinigingsproducten (antigraffiti-eigenschappen)
 • Uitvoeringen met bewegingsmelder voor een bewegings- en daglichtafhankelijke verlichtingsregeling en de optie voor DALI-koppeling
 • 230 V-Eindapparatuur kan worden geïntegreerd via DALI-actuator
 • DALI-busvoeding geïntegreerd in armaturen met bewegingsmelder
 • Bewegingsmelder kan eenvoudig worden geparametriseerd via de afstandsbediening of met de ESY-Pen en de ESY-App (accessoire)
 • Detectiebereiken van geïntegreerde bewegingsmelders: 6 m (Ø 170 mm), 4 m (Ø 100 mm)
 • Uitvoeringen met verschillende lichtuittreding (180° of 360°), verschillende armatuurhoogten en -diameters
 • Voldoen aan de vereisten voor installatie in openbare ruimten: (IP65), IK09 (700/100 - 540, 940/170 MD), IK10 (540, 940/170)
 • Basisverlichting beschikbaar voor meer veiligheid buiten (oriëntatieverlichting)
 • Verborgen LED-opstelling, geen verblindend direct licht
ALVA bolderarmatuur 3000 K / 180° / 540 mm / Ø 170 mm
ALVA bolderarmatuur 3000 K / 180° / 940 mm / Ø 170 mm
ALVA bolderarmatuur 3000 K / 360° / 540 mm / Ø 170 mm
ALVA bolderarmatuur 3000 K / 360° / 700 mm / Ø 100 mm
ALVA bolderarmatuur 3000 K / 360° / 940 mm / Ø 170 mm
ALVA bolderarmatuur 4000 K / 180° / 940 mm / Ø 170 mm
ALVA bolderarmatuur 4000 K / 360° / 540 mm / Ø 170 mm
ALVA bolderarmatuur 4000 K / 360° / 700 mm / Ø 100 mm
ALVA bolderarmatuur 4000 K / 360° / 940 mm / Ø 170 mm

Duurzame
synergie

Tijdsafhankelijke bedrijfsmodi, nalooptijden op basis van bewegingsrichting, intelligente vandalisme- en sabotagebeveiliging: Een interessante, functionele optie is het schakelen van de sensorloze ALVA-bolderarmaturen met bewegingsmelders van de DEFENSOR-serie. Dankzij het robuuste ontwerp van de ALVA-serie ontstaat in combinatie met de DEFENSOR-beschermingsfuncties een intelligente en uiterst betrouwbare verlichtingsoplossing.

More